Miasto Korzyści, edycja 2017: Tanie i zdrowe gotowanie. Szkolenia dla osób gotujących w PWD (przygotowujące posiłki, prowadzące warsztaty kulinarne).

Terminy szkolenia do wyboru: 8 kwietnia 2017, godz. 9.00-17.00 lub 22 kwietnia 2017, godz. 9.00-17.00
Lokalizacja: Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich, Majdańska 30/36, 04-110 Warszawa
Adresaci szkolenia: pracownicy placówek wsparcia dziennego m.st. Warszawy przygotowujący posiłki lub prowadzący warsztaty kulinarne z dziećmi i młodzieżą
Cele szkolenia:
nauka podstaw zdrowego stylu żywienia, zgodnego z najnowszymi standardami dietetycznymi
praktyczna nauka gotowania z wysokiej jakości produktów w cenach przystępnych dla placówek wsparcia dziennego
 Wymagania:
• rejestracja w systemie i wybór tej nagrody w programie Miasto Korzyści przez placówkę zatrudniającą uczestnika (nie dotyczy pracowników CWR RW)
• rejestracja uczestników przez formularz zapisów
Certyfikat: zaświadczenie o ukończeniu kursu
 
Zapisy na pierwszy termin: do 27 marca 2017
Zapisy na drugi termin: do 10 kwietnia
 
Więcej o programie Miasto Korzyści dla PWD: http://centrumwspieraniarodzin.pl/miasto-korzysci
  
Prowadzący: 
Barbara Pietrzyk – kucharz, pedagog, przez 10 lat pracowała w przedszkolu, organizowała i prowadziła warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców, prowadziła ogród przedszkolny z dziećmi i czuwała nad jakością przygotowywanych śniadań i podwieczorków, od 4 lat prowadzi catering dla dzieci – Wiesz co jesz, sporządza jadłospisy, opracowuje wartościowe przepisy i jest odpowiedzialna za przygotowywanie posiłków dla 180 dzieci, od 2 lat współpracuje z Fundacją Szkoła na Widelcu. Prowadziła warsztaty dla personelu odpowiadającego za żywienie dzieci w placówkach oświatowych w ramach projektu realizowanego przez Fundację Szkoła na Widelcu ze środków Narodowego Programu Zdrowia.
 
Katarzyna Pieczyńska – dietetyk i menadżer projektów Fundacji Szkoła na Widelcu. Od 3 lat prowadzi w Fundacji projekty edukacji kulinarno-żywieniowej dla różnych grup odbiorców – dzieci, młodzieży, rodziców, kucharek szkolnych, nauczycieli. W swoich działaniach łączy teoretyczną wiedzę z praktyczną umiejętnością wydobycia wyjątkowego smaku z każdego zdrowego dania. Doświadczony edukator kulinarny, który wierzy, że zmieniać nawyki możemy poprzez działanie.
 
Paulina Irisik  – dietetyk i edukator kulinarny. Od 5 lat aktywnie działa w tematyce edukacji żywieniowej dzieci, młodzieży i personelu kuchennego placówek oświatowych. Jako dietetyk ogólnopolskiego programu edukacji żywieniowej Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy przez ponad rok opiekowała się 10 placówkami edukacyjnymi (żłobkami i przedszkolami) obejmując szkoleniem ponad 180 osób.  W ramach projektów Fundacji Szkoła na widelcu prowadziła szkolenia teoretyczne dla personelu kuchni szkolnych dla około 150 uczestników. Od 3 lat jest również edukatorem kulinarnym prowadzącym zajęcia kulinarne dla dzieci i młodzieży.